Velkommen til Grundtvigs Hus Kollegiet

Grundtvigs Hus Kollegiet blev opført i 1969 og husede på daværende tidspunkt 130 beboere. Efter en renovering og tilbygning steg antallet af beboere i 2014 til 198. Størstedelen af kollegiets beboere bor enten i et-værelseslejligheder eller i dubletter, hvor køkken og bad deles med én anden. Der er dog også nogle få, der bor flere sammen.

Udover at de alle sammen er studerende, har langt de fleste beboere på kollegiet det til fælles, at de godt kan lide at være sociale sammen med deres naboer - der arrangeres således ofte alt fra fredagsbarer til fællesspisninger og spilaftener. Det er naturligvis op til dig selv, hvor meget du ønsker at deltage, men tilbuddene vil altid være der. 

Hvad enten du ønsker at deltage i den sociale del eller ej, har kollegiet desuden en række faciliteter, som du kan benytte dig af - du kan læse om disse samt finde praktiske informationer, regler på denne hjemmeside.

Parkering

Kollegiet har en parkeringsplads

Du får et par gæsteparkeringstilladelser af varmemesteren, når du henter nøgler. Har du egen bil kan, du få den registeret hos varmemesteren og få tilladelse til at holde på stedet. Du skal selv sørge for at forny parkeringstilladelsen hos varmemesteren, hvis du vil undgå parkeringsbøder.

 

Boligtyper

På GHK findes der 3 forskellige boligtyper, og der er mulighed for at skrive sig op på ventelisten til de forskellige boligtyper her på kollegiet. 

Der er boligtype 02, 03 og efter ombygningen boligtype 10.

Boligtype 02 er en betegnelse for lejlighederne oven på Fælleshusets Fællesrum, i det område de har døbt "Gamma Eta Kappa". Der bor 6 meget søde kollegianere, og de er den eneste boligtype der bor 6 mand sammen. Udover køkken og skabsfryser deler de også fjernsyn, sofa+sofabord, spisebord og 2 toiletter. 

Boligtype 03 er en betegnelse for lejlighederne der er dubletter. Det betyder, at man er 2 mand om at dele køkken, toilet, bad og gang. 

Boligtype 10 er en betegnelse for lejlighederne der er 1-mandslejligheder. Du har eget køkken, toilet, bad og gang. Dette er også den eneste boligtype der lader dig modtage boligstøtte, da du ikke deler køkken med en anden person.

 

Se plantegninger for de forskellige typer på www.UngdomsboligAarhus.dk.

Ny beboer

Vi er et kollegium der, som så mange andre kollegier i Aarhus, elsker at se sine kollegianere. Derfor har vi stillet nogle spørgsmål op - og hvis du kan svare på bare nogle af dem, så er det DIG vi mangler! 

* Kan du lide at spille spil: kortspil, brætspil, Wii, XBox, bordtennis, bordfodbold m.v.? For det kan vi!

* Spiller du måske på et instrument og gerne vil spille i et band? Det kan vi!

* Har du lyst til spise brunch med folk, eller vil du gerne imponere en fælles kollegianer (pige eller dreng) med 3-stjernet gourmet middag? Det har vi altid!

* Køber du også meget kød ind når der er udsalg, bare for at spare penge? Det gør vi!

* Nyder du også en kold øl på en frodig grøn græsplæne? Det gør vi!

* Elsker du duften af en nygrillet pølse? Det gør vi!

* Skal du bare have en Tommy Kenter til fredagsbarerne efter universiteterne har lukket? Det skal vi!

* Kan du ikke holde til at være bænkevarmer under en hed volley ball kamp? Det kan vi heller ikke!

Vi er et alsidigt kollegium med plads til alle, og ligesom med efterskole så bliver man mentalt ældre og mere voksen. 

Og til de bekymrede mødre ude bag skærmen, der muligvis læser med, vil vi bare sige at jeres børn der flytter herud, vil knytte venskaber for livet. Vi passer på hinanden og sørger for at man ikke sidder gemt bag skærmen en fredag aften, fordi man ikke lige vil ud fra sin boble. 

Vi har mange udvalg der sørger for at stable en masse forskellige arrangementer på benene - og I kan læse mere om de enkelte udvalg i Fanebladene. Til venstre er der undermenuer der indeholder informationer omkring faciliteterne som GHK tilbyder til alle sine kollegianere - lige fra fryserum til Filmstuen.

OBS: Rigtig mange oplysninger og diskussioner foregår på kollegiets Facebook gruppe. Meld dig gerne ind dér og sig hej, så er du godt i gang