Velkommen til Nørreport Kollegiet

Nørreport Kollegiet er et af Århus' mindre kollegier. Det er centralt beliggende og strøget, Århus universitet, vandet og skoven er blot få af de mange steder, som ligger inden for den nærmeste rækkevidde.

Der er 18 lejemål fordelt på 8 forskellige typer. Der er et stort fællesrum med opholdsstue, køkken, toilet og gæsteværelse. Endvidere er der en hyggelig gårdhave.

Værelsestyper
Nørreport Kollegiet består af tre 1-værelses lejligheder, ni 1½ værelses lejligheder og seks 2-værelses lejligheder.

 • 1-værelses lejligheder (Type 10)
  Lejlighederne er beliggende i stueplan, på 1. sal og på 2. sal og vender ud mod Nørreport. Lejlighederne er med eget køkken og bad, der er laminatgulve i alle lejligheder, som ligner lyse trægulve - nemme at renholde. Der er faste skabe i køkkenet samt ovn, komfur og køleskab.

 • 1½-værelses lejligheder (Type 20-25)
  Lejlighederne er beliggende i stueplan, på 1. sal, 2. sal og 3. sal. 6 vender ud mod Nørreport 3 vender ud mod gårdhaven. De tre 1 ½ værelses som er beliggende på 3. sal vender alle ud mod Nørreport og er alle med skråvægge. I to af de tre er der en lille kvist i stuen. Lejlighederne er med eget køkken og bad, der er laminatgulve i alle lejligheder, som ligner lyse trægulve - nemme at renholde. Der er faste skabe i køkkenet samt ovn, komfur og køleskab.
  Du kan som enkeltperson søge om intern flytning til en 1 ½ værelses lejlighed.

 • 2-værelses lejligheder (Type 40-41)
  Lejlighederne er beliggende i stueplan, på 1. sal og på 2. sal og 3 vender ud mod Nørreport mens 3 vender ud mod gårdhaven. Lejlighederne er med eget køkken og bad. Der er laminatgulve i alle lejligheder, som ligner lyse trægulve - nemme at renholde.Der er faste skabe i køkkenet samt ovn, komfur og køleskab

Plantegninger
Se plantegningerne på UngdomsboligAarhus.


Bestyrelsen
Bestyrelsen på Nørreport Kollegiet er til for dig, så har du spørgsmål, ris, ros eller gode ideer så tag kontakt til bestyrelsen

Energimærke

Når en bolig udlejes (eller sælges) skal den iht. lovgivningen have en gyldig energimærkning. En energimærkning er en vurdering af en bygnings energimæssige tilstand. Energimærkning gælder som udgangspunkt i 10 år.
En energimærkning består af to dele:

 1. En vurdering, der viser, hvor store energiudgifter, der er for boligerne - for eksempel til olie, gas, fjernvarme, el og vand.
 2. Et besparelsesforslag, der viser, hvilket forbedringer, som det kan svare sig at gennemføre ved boligen og hvor meget man herved kan reducere udgifterne.

Energimærke for Nørreport Kollegiet

Kollegiet på Facebook

Nørreport Kollegiet har en Facebook-gruppe, hvor man melde sig til for at få information om og debattere stort og småt på kollegiet.

Faciliteter

Fællesrum
Fællesrummet er beliggende i kælderen og består af et stort køkken og to store stuer. Den ene stue er en tv stue mens den anden primært bruges til spisning. Her er bordfodbold, diverse brætspil og hos bestyrelsen kan man låne en Nintendo WII til brug i fællesrummet. Fællesrummet er det naturlige samlingspunkt for kollegiets beboere når er er fest og andre arrangementer, men kan også bookes til private arrangementer mod betaling af et depositum.
Regler for brug af fællesrum

Gæsteværelse
Har du overnattende gæster har kollegiet et gæsteværelse i kælderen. Gæsteværelset kan bookes mod et depositum. Der er en dobbeltseng samt to gæstesenge, der kan slås ud.
Regler for brug af gæsteværelse

Dørtelefon

Vedledning i brug af dørtelefonen - udefra
Vedledning i brug af dørtelefonen - indefra

TV fra bolignet-Aarhus
Bolignet Aarhus har overtaget leverancen af dit TV signal her på kollegiet. Med skiftet er vi gået over til en leverandør, som er en forening, vi selv i høj grad har indflydelse på. Da der er ikke er tale om en forretning, skal der ikke generes overskud til aktionærer, og vi kan forvente et stabilt prisleje (ideelt til studerende).

Guide til opsætning af digital TV
Fravalg af TV fra Bolignet-Aarhus