Om kollegiet

Skejbyparken er beliggende i Skejby, lige ved Randersvej i den nordlige ende af Aarhus.

Det tager ca. 5-10 min med bus eller cykel til Aarhus Universitet og ca. 15-20 min. med bus eller cykel til centrum - dog længere tid hjem på cykel, da kollegiet ligger i toppen af Randersvej. Dette er til gengæld med til at give en god udsigt fra de fleste værelser, nogle endda til Aarhus Bugt og Djursland. 

Kollegiet består af 150 beboere fordelt i 5 blokke. Det består udelukkende af dubletter; dvs. de er indrettet som toværelses lejligheder, hvor to beboere deler bad og køkken.

Man kan både søge dubletterne som enkeltperson (hvor man får et værelse i en dublet) og som par (hvor man får hele dubletten)

Kollegiet er fra 2001, og lejlighederne er lyst og moderne indrettet. Desuden er kollegiet godt støjisoleret. 

Beliggenheden

En af kollegiets store fordele er placeringen tæt ved mange uddannelses­institutioner:

Pædagog­seminariet, Ergo- og fysioterapeut­skolen, Journalist­højskolen og Teknisk Skole ligger alle indenfor et par kilometers afstand og nås på få minutter på cykel.

Aarhus Universitet og Lærer­seminariet ligger mellem kollegiet og centrum, det tager højst 15 minutter, uanset om man tager cykel eller bus.

Handels­højskolen kan ligeledes nås på 15 minutter på cykel, men med bussen tager det lidt længere.

Fra kollegiet er der 3 minutters gang til Skejby­centret med Føtex, Matas, bager, kiosk, optiker, pizzeria, apoteksudsalg mv. Des­uden ligger Aldi, Lidl og Netto i nærheden. By­bussen (nr. 1A og 6A) kører til døren. Desuden er Randersvej lige op til kollegiet og derfra kan man tage mange blå busser til AU og byen.

Baren

Skejbyparkens bar ligger i fælleshuset, bygning 8. Her holder vi bar hver torsdag fra kl 20 og fest ca. en gang om måneden. I det hele taget er baren rammen om en stor del kollegiets fælles socialliv, så det er her du skal være hvis du har lyst til at møde dine medkollegianere og være med til alt det sjove.

I baren sælges der gode øl (ofte Carlsberg, Royal eller Tuborg) til 5 kr og desuden shots, sodavand og evt. drinks til meget rimelige priser. Til festerne udvider vi menuen med diverse drinks.

Med jævne mellemrum arrangeres særlige temabarer med udsmykning og tilbud. Se efter opslag på kollegiets facebook gruppe, Skejbyparken Kollegiet, eller i hoveddøren på blokkene.

Skulle man være interesseret i at yde en indsats som barmedlem, kan dette også arrangeres - kontak da festudvalget formand Nicolai Kipling på nicolai_kipling@live.dk.

Udearealerne

Vi har en dejlig solrig terrasse, som ligger ved fælleshusets hovedindgang. Til terrassen hører også en markise, som kan benyttes, hvis man har lyst. 

På udearealerne har vi fodboldbane, basketkurve og krolfbane. Desuden har vi et meget stort græsareal, som om sommeren nyttigt bruges til læsning, hygge og solbadning.

Hvis du bevæger dig lidt væk fra kollegiet er der en lille skov, Mollerup (omkring 15 minutters gang). Med 15 minutter på cykel kan man nå Bellevuestranden. 

Kollegiet på Facebook

Vi har på kollegiet en lukket gruppe på Facebook.
Hvis du er bebober på kollegiet, er du meget velkommen til at blive medlem af denne gruppe. Gruppen bruges bl.a. til at invitere til fællesarrangementer og til at uploade billeder fra fællesfester holdt på kollegiet.

Plantegninger

Plantegninger af kollegiets boligtyper findes på UngdomsboligAarhus. Målene på tegningerne er i millimeter. Desuden hører skabet i hjørnet af værelserne med.

Fælleshuset i bygning 8

Bygning 8 huser vores vaskerum, med 4 vaskemaskiner og 2 tørretumblere. Forbrug bliver trukket over huslejen via et personligt vaskekort.

I bygning 8 finder du derudover fællesrummet hvor vi bl.a. har bar hver torsdag. I rummet er der TV, anlæg, bordfodboldbord, bordtennisbord og mange brætspil.

Der er mulighed for at leje fælleshuset til privat brug fredage og lørdage. Ved privat leje får man nøgle til fælleshusets køkken som er udstyret med køkkengrej og service til ca. 30 personer. Det er gratis at leje fælleshuset, men der skal lægges et depositum på 500 kr. For leje af fællesrum kontakt afdelingsbestyrelsen.

I kælderen under fælleshuset er der desuden op­bevarings­bure, et til hvert værelse.

Storskrald

Du kan aflevere dit storskrald (elektronik, møbler, lyskilder, maling m.v. ) i et rum ved nr. 6. Du skal benytte din lejlighedsnøgle til at komme ind i rummet.

Affaldssteder

Der findes udvendige affaldssteder til husholdningsaffald, glas og metal og aviser ved nr. 6 og nr. 12.

Energimærke

Når en bolig udlejes (eller sælges) skal den iht. lovgivningen have en gyldig energimærkning. En energimærkning er en vurdering af en bygnings energimæssige tilstand. 

Energimærkning procedure
1. En vurdering, der viser, hvor store energiudgifter, der er for boligerne - for eksempel til olie, gas, fjernvarme, el og vand.

2. Et besparelsesforslag, der viser, hvilke forbedringer det kan svare sig at gennemføre ved boligen, og hvor meget man herved kan reducere udgifterne.

Gyldighed
Energimærkninger gælder som udgangspunkt i 10 år. 


Energimærke for Skejbyparken