Velkommen til Steen Billes Torv Kollegiet

Steen Billes Torv Kollegiet er beliggende i den centrale bydel, Trøjborg, som ligger tæt på midtbyen, universitetet samt skov og strand. Trøjborg er meget populær blandt unge studerende og børnefamilier.

Kollegiet består af 16 værelser i firletter. 12 etværelses lejligheder og 2 toværelses lejligheder.

En firlet indeholder to 2 badeværelser, et spisekøkken og altan. Kollegiet har således 4 firletter.

Plantegning firlet (målene er i millimeter)

Plantegning 1-værelses lejlighed (målene er i millimeter)

Plantegning 2-værelses lejlighed (målene er i millimeter)

Vi har desuden udfærdiget et kort ark med en introduktion til det mest essentielle info her.

Fællesrummet

Kollegiet råder over et herligt fællesrum med en masse aktivitetsmuligheder.
Fællesrummet benyttes i forbindelse med fællesarrangementer som f.eks. fester, bordfodboldturneringer, video- og spilleaftner.
Man har mulighed for at booke fællesrummet til eget brug. Dette sker ved at skrive sit navn og værelses-/lejlighedsnummer på kalenderen som hænger på opslagstavlen ved hovedindgangen.
Pga. eksamenstid må fællesrummet ikke benyttes til afholdelse af fest eller andre larmende arrangementer i januar, maj, juni og december. Ved afholdelse af fest skal denne holdes i fællesrummet, og døren til fællesrummet skal være lukket. Husk generelt ved benyttelse af fællesrummet at vise hensyn til kollegiets andre beboere.
Smæklåsen i døren til fællesrummet kan slås fra vha. nøglen, der hænger på brandslukkeren. Nøglen benyttes i hullet ved låseslåen, samtidig med at denne holdes inde. Husk dog at slå låsen til igen når du forlader lokalet.
Benyttelsen af fællesrummet indbefatter også at man rydder op efter sig, så rummet er anstændigt til dem som skal bruge det bagefter. Ved skader eller mangler rettes henvendelse til kollegiets bestyrelse.

Rengøring

Rengøring af opgangen varetages af et professionelt rengøringsfirma.

I firletterne er det dog almindeligt, at man skiftes til at gøre rent på de fælles arealer gennem et system, som aftales internt i den enkelte firlette.

Vaskerum

Vi har to vaskemaskiner og en tørretumbler, som kan benyttes ved hjælp af vaskekortet (det lille NFC tag, der er mærket "Vask"). Brug af vaskemaskiner koster 10 kr. pr. vask, mens brug af tørretubler koster 8 kr. Vaskemaskinerne har automatisk miljøvenlig og allergi-/astmavenlig sæbeindsprøjtning, samt mulighed for brug af skyllemiddel. Brugsvejledning hænger på skabslågen i vaskerummet.

I vaskerummet findes derudover ekstra skabsfrysere, rengøringsmidler og -remedier, og en støvsuger.

Energimærke

Når en bolig udlejes (eller sælges) skal den iht. lovgivningen have en gyldig energimærkning. En energimærkning er en vurdering af en bygnings energimæssige tilstand. 

Energimærkning procedure
1. En vurdering, der viser, hvor store energiudgifter, der er for boligerne - for eksempel til olie, gas, fjernvarme, el og vand.

2. Et besparelsesforslag, der viser, hvilke forbedringer det kan svare sig at gennemføre ved boligen, og hvor meget man herved kan reducere udgifterne.

Gyldighed
Energimærkninger gælder som udgangspunkt i 10 år. 


Energimærke for Steen Billes Torv K
ollegiet

Vi opfordrer alle beboere til at melde sig ind i vores Facebook-gruppe, da den er et vigtigt centrum for social, såvel som praktisk, kommunikation beboerne imellem

Udendørsarealerne

Haven

Kollegiet har en dejlig have beliggende bagved. Kun nogle enkelte træer adskiller kollegiets have fra naboens have. I haven står fast bænke og en grill.

Samtidig er der bl.a. mulighed for at spille diverse havespil. Diverse remedier hertil findes i cykelkælderen og fællesrummet. Ved større arrangementer i haven skal dette skrives på kalenderen på kollegiets opslagstavle.

Parkering

Vi har på kollegiet vores egen lille, men fine, parkeringsplads, hvor det på trods af størrelsen altid er muligt at finde plads til sin bil. Pladsen deler vi med vores naboer i det store hvide hus. De 5 pladser, der vender ud mod kollegiet er vores - de andre tilhører det hvide hus.

 


Pulterrum

I kælderen er der et pulterrum (døren lige ved trappens start). Rummet indeholder fire træbure - et til hver etage. Første bur på venstre hånd tilhører stuen, det næste 1. etage osv.

Din nøgle passer kun til buret der tilhører din etage. Genstande skal opbevares i det bur der tilhører din etage og genstande skal pakkes i (flytte)kasser som mærkes med navn og nummeret på din lejlighed eller værelse.

Hvis der er tale om genstande der er for store til at pakke i en kasse, skal du mærke de enkelte genstande med navn og lejlighedsnummer.

Dørtelefonen og din(e) chip(s)

Hvorledes dørtelefonen fungerer og bruges er beskrevet herunder, i afsnittet "Telefoni".

Sammen med din nøgle får du dog også udleveret 2 NFC tags. Den ene skulle gerne være markeret "vask" og bruges i vaskeriet, mens den anden ikke har nogen markering og kan bruges til at låse døren op.
Dette tag bruges ved at holde det op foran dørtelefonens venstre side og døren skulle derefter gerne låses op.
Ved indgang til cykelkælderen er den en lille metalboks med samme funktionalitet.

Telefoni

En almindelig fastnettelefon kan sættes til, i samme stikdåse som internettet. Abonnementet er betalt over huslejen, men du skal selv betale forbruget. Dog kan du ringe gratis til andre beboere på kollegiet, samt alle andre kollegier under Ungdomsbolig Århus.

Herunder kan du se en liste over de forskellige kollegieværelsers og -lejligheders telefonnumre

Internettet tilsluttes med et internetstik og derefter skal et abonnement hertil bestilles gennem Bolignet Aarhus.

Dørtelefonen ringer op til din mobil, hvis du har Multiapp fra Scantron installeret og sat op korrekt. Herfra kan du åbne døren og afvise opkaldet. Hvis denne ikke ringer op til din app, men i stedet ringer din mobil op som et almindeligt opkald, kan du trykke "7" for at låse døren op, efterfulgt af "5" for at stoppe dørtelefonens dutten, så hele nabolaget ikke generes deraf.