Chr. X's Kollegium har siden 2006 været hjem for en masse smukke, unge mennesker. Førhen var kollegiet et hotel, hvilket stadig er iøjnefaldende, når man bevæger sig rundt på kollegiet. Kollegiet har åbne lyse gange og store fællesarealer med fælleskøkkener på hver af de fire etager, samt motionsrum, TV-rum, barlokale og volleyball bane. 

Følg os på Facebook og/eller Instagram og kom inden for kollegiets mure og oplev en kongianers hverdag som er kendetegnet ved stolte traditioner, et stærkt fællesskab og mangfoldighed.   

Kollegiet består af 102 1-værelses lejligheder fordelt på 4 etager og fire 2-værelses lejligheder der ligger i deres egen bygning. 

Du kan søge alle boliger på www.UngdomsboligAarhus.dk. Det er gratis at oprette en ansøgning. 

Som beboer på 'Kongen' er der masser af faciliteter, som man frit kan benytte sig af og her kan du læse nærmere om, hvad kollegiet kan tilbyde.

Motionsrum 
Kollegiet har eget motionsrum, som du får adgang til med en chip, som du kan hente hos varmemesteren. Motionsrummet består blandt andet af et løbebånd, en ro-maskine, løse håndvægte og diverse maskiner.  TV-stuen
TV-stuen bliver flittigt brugt til aftener, hvor man ønsker at se film sammen. TV-et har den store TV-pakke.
Bar "Den Royale"
'Kongen' har sin egen bar, som holder åbent i særlige anledninger som f.eks kollegiefester eller julehyggedag. Baren kan også lånes til private fester. Læs mere under fanen 'Baren' i venstre side.  Parkeringsplads og terrasse
Kollegiet har egen parkeringsplads lige ude foran. Terrasse findes på første sal og om sommeren er der mulighed for at slikke sol og grille sammen med de andre beboere. Volley og andre spil
Kollegiet har i baghaven volleybane, som beboerne nyder rigtig godt af i sommerperioden. Kollegiet har også bordfodbold, bordtennis, dart og bob, og der bliver i øjeblikket arbejdet på anskaffelsen af et poolbord. 

"Kongen" er et af de kollegier i Aarhus med flest fællesarealer. Der er derfor gode muligheder for at falde i snak med andre beboere og måske endda finde venner for livet.

Fællesspisning
Fælleskøkkenet i kælderen er sjældent tomt om aftenen, hvor de beboere, der har lyst, mødes for at spise aftensmad sammen, og få en snak om alt mellem himmel og jord.
Fester
Det Royale Udvalg sørger for løbende at arrangere fester for hele kollegiet. Som eksempel kan nævnes Tour des Chambres, der holdes 2 gange årligt. TDC er et koncept, der minder om pubcrawl - her foregår det blot på værelserne. Derudover hænder det også, at beboerne tager på Tour de Fredagsbar et par gange hvert semester. De slendrer typisk fra fredagsbar til fredagsbar i Universitetsparken. Julefrokost, fastelavn, sommerfest og sportsdag er tradition på kollegiet, hvor rigtig mange møder op og hygger sig med sine medkollegianere.
Sociale arrangementer
Udover fester arrangerer Det Royale Udvalg også sociale arrangementer uden alkohol såsom shelterture, brætspilsaftener og ture til f.eks. det lokale Rush Trampolin Park.
Sommer og vinter
I sommerperioden hygger beboerne sig med at grille på terrassen og spille volley i baghaven. Om vinteren hygges der med julekalender i baren eller TV-stuen.

Praktisk

Pulterrum og vaskeri
Når du flytter ind på Chr. X's Kollegiet får du et pulterrum, hvor du kan opbevare dine ting. I kælderen finder du også kollegiets vaskeri, som består af fire vaskemaskiner og to tørretumblere. Det koster 10 kr for en vask, hvis du har egen sæbe, og 14 kr, hvis du bruger maskinens. Når du flytter ind får du et vaskekort, som du skal bruge til maskinerne. Vask bliver betalt over huslejen. Kælderen har også tørrerum, hvor du kan have eget tørrestativ med eller låne dem, der står dernede i forvejen. 

Rengøringsrum
På hver etage er der rengøringsrum, hvor man kan låne støvsuger og gulvmobbe. Det er også her, du finder dit fryserum. I rengøringsrummet står der endvidere diverse rengøringsmidler, som du må bruge, når det er din tur til at gøre et af fællesarealerne rene. Læs mere om kollegiets rengøringsplaner under fanen "Rengøring" til venstre her på siden.

Du kan se flere praktiske ting, samt husorden og vedtægter under fanen "Beboermappen" som ses i øverste højre hjørne. Du kan også altid kontakte kollegierådet eller smide en seddel i kollegierådets postkasse, hvis du har spørgsmål/forslag, ris eller ros. 

Adresse til kollegiet

Christian X's kollegium
Christian X's Vej 72-76, 8260 Viby J

Nummer til låsesmed hvis du låser dig ude, instrukser i tilfælde af brand osv., finder du på vores opslagstavle, der hænger på højre side, lige når du kommer ind af hoveddøren. Telefonliste over diverse servicetelefoner finder du under fanen "Varmemester".

Vi har på kollegiet en lukket gruppe på Facebook.
Hvis du er beboer på kollegiet, er du meget velkommen til at blive medlem af denne gruppe. Gruppen bruges bl.a. til at invitere til fællesarrangementer og til at uploade billeder fra fællesfester holdt på kollegiet.

Du kan finde den ved at trykke på ikonet her eller søge efter Christian X Kollegiet Viby 

Beliggenhed

Chr. X's Kollegiet har postnummer i Viby J, og ligger blot en kilometer fra Erhvervsakademi Aarhus. Det ligger i gåafstand til Viby Torv, hvor butikker som Føtex, McDonalds, Apotek og Tigeren er at finde. Desuden er der både en Fakta og en Rema 500 meter fra kollegiet. 

Vil man ind til byen er der en cykeltur på omkring 5 km og ellers går der gode busforbindelser lige uden for kollegiet. Skal man derimod til Aarhus Universitet, kan man se frem til en dejlig cykeltur op ad Ringvejen, hvor man med garanti får gode benmuskler og god kondi 

Er man aktiv med løb eller mountainbike eller bare har lyst til en gåtur i grønne omgivelser, så ligger kollegiet tæt på Brabrandstien, Marselisborg og Mindeparken. 

Lejlighederne

Hvert værelse har eget bad og toilet, samt tekøkken, der består af køleskab, to kogeplader, emhætte og vask. Ovn findes i fælleskøkkenerne på hver etage. Hver beboer har sit eget fryserum, som står i rengøringsrummet på hver etage. Der medfører faste skabe til værelserne, og enkelte værelser har altan. 

Se plantegninger for de forskellige typer boliger på UngdomsboligAarhus.

Rengøring

"Kongen" har en rengøringsordning, hvor hver beboer 3-5 gange årligt har tjans på et af fællesarealerne. 
På hver etage hænger der en plan over hvem, der skal gøre rent hvornår, og hvilket område. Har man f.eks. uge 35, skal der gøres rent søndag aften, så der er pænt og rent til mandag morgen, hvor varmesteren kommer og tjekker om arbejdet er udført. Glemmer man sin tjans, vil der - på beboerens regning - blive bestilt professionel rengøring. 
Det anbefales derfor, at man husker sin tjans. 
Har man ikke mulighed for at gøre rent den pågældende dag, kan man bytte tjans med en anden beboer. 

Desuden bliver der hvert halve år holdt rengøringsdag, hvor alle beboere samles og giver en hånd med, så kollegiet kommer til at skinne. For at det bliver en hyggelig stund, serveres der altid kage i baren, når rengøringen er færdig. 

 

Energimærke

Når en bolig udlejes (eller sælges) skal den iht. lovgivningen have en gyldig energimærkning. En energimærkning er en vurdering af en bygnings energimæssige tilstand. 

Energimærkning procedure
1. En vurdering, der viser, hvor store energiudgifter, der er for boligerne - for eksempel til olie, gas, fjernvarme, el og vand.

2. Et besparelsesforslag, der viser, hvilke forbedringer det kan svare sig at gennemføre ved boligen, og hvor meget man herved kan reducere udgifterne.

Gyldighed
Energimærkninger gælder som udgangspunkt i 10 år. 


Energimærke for Christian d. X's K
ollegium